Meer resultaten voor Ritalin

Ritalin
Gezondheidsraad uit zorgen over ritalingebruik NEMO Kennislink.
Veel wetenschappers hopen op een niet-farmacologisch alternatief voor ritalin. Dat is nog niet beschikbaar, maar wel in ontwikkeling. Ritalin, met als werkzame stof methylfenidaat. In tien jaar tijd is het aantal kinderen dat ritalin slikt verviervoudigd, en hoewel de groei afneemt stijgt dit aantal nog steeds.
huis kopen
Hoe schadelijk kan een medicijn als Ritalin zijn? NRC.
Deze week bracht bijwerkingencentrum Lareb naar buiten dat drie mensen mogelijk zijn overleden aan de bijwerkingen van een medicijn dat zij namen vanwege hun ADHD. Het gaat om medicijnen met de werkzame stof methylfenidaat, waarvan Ritalin en Concerta de bekendste zijn.
aankoop huis
Ritalin Jellinek Wat is ritalin?
Achter iedere verslaving zit een verhaal Bekijk hier hun reis naar herstel. Jellinek Vraag Antwoord Wat is Ritalin? Wat is Ritalin? Ritalin is de merknaam van een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD en narcolepsie slaapzucht. De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat.
onderzoek adhd
Ritalin ADD Online.
Ritalin stimuleert de hersencellen tot het aanmaken en afgeven van bepaalde neurotransmitters die nodig zijn voor de juiste prikkeloverdracht. Bij mensen die geen ADD of ADHD hebben zou dit juist een overproductie veroorzaken die dan juist weer voor extra onrust zorgt.
Methylfenidaat Wikipedia.
Methylfenidaat is een psychostimulans dat sinds het begin van de jaren zestig is geregistreerd als geneesmiddel. Methylfenidaat wordt onder meer op de markt gebracht onder de merknamen Concerta van Janssen-Cilag, Equasym van UCB Pharma, Medikinet van EuroCept en Ritalin of Rilatine van Novartis.
Ritalin p. 2 Medicijn ervaringen en bijwerkingen mijnmedicijn.nl.
Het zijn teveel vervelende bijwerkingen slecht inslapen, eet hele dag niks, emotioneel, boos, ongezellig, geen pauze nodig voor gevoel, eind van de dag te moe om te praten waar ik niet mee om kan gaan. Ritalin werkt wel erg goed voor een betere concentratie.

Contacteer ons